Het Laatste Nieuws: Egan Bernal leaves Dauphiné with back problems, Kruijswijk and Buchmann also give up

Egan Bernal leaves Dauphiné with back problems, Kruijswijk and Buchmann also give up

Bad sign for last year's Tour winner. Egan Bernal had been behind the scenes throughout the Dauphiné - leader Roglic was by far the better - and is now also getting off course with back pain. Steven Kruijswijk and Emanuel Buchmann also left the Dauphiné after a crash. Their preparation for the Tour de France, which starts on August 29, is thus anything but smooth. 

Opdoffer voor Team Ineos. Hun speerpunt en de Tourwinnaar van vorig jaar Egan Bernal kon vandaag niet meer aan de start verschijnen van de vierde rit in de Dauphiné. De Colombiaan sukkelt met de rug. Hoe ernstig de blessure precies is, is nog niet duidelijk. De voorbije dagen moest Bernal zijn meerdere erkennen in Jumbo-kopman én grote concurrent voor Tourwinst Primoz Roglic. Zo eindigde hij gisteren in Saint-Martin-de-Belleville pas als veertiende op 12 seconden van de gele trui. Bernal stond pas zevende in het algemene klassement van de Dauphiné.

Ook Steven Kruijswijk en Emanuel Buchmann rijden de Dauphiné niet uit. De twee klimmers moesten noodgedwongen opgeven na een valpartij in de vierde etappe. Bijltjesdag voor de Tourfavorie